Je hebt mooie video opnames, maar nu...

Filmen is ontzettend leuk om te doen! Maar voor een goed eindproduct moeten de leukste/beste shots gemonteerd worden tot een vloeiend geheel. Ook leuk, maar een vak apart.

Want monteren betekent niet alleen clipjes aan elkaar 'plakken'. Het is sfeer creëren door iedere edit (overgang van de ene naar de andere clip) met zorg en precisie te bepalen, door de juiste muziek op het juiste moment, een goede color grading en perfect geluid, eventueel aangevuld met tekst elementen zoals lower thirds of ondertiteling.

Of het nu gaat om een reclamefilpmje van 30 seconden, een interview of bedrijfsfilm van drie minuten of een documentaire van 1,5 uur, je wilt met zo'n film iets zeggen, een boodschap overbrengen. De manier van monteren is hierbij van bepalend belang!

Dat monteren kan je gerust aan mij overlaten. Onder Inhoud staat wat ik zoal te bieden heb, maar het is veel meer dan dat. Want als wij met elkaar in zee gaan dan kom ik met (ongevraagd) advies. Advies met betrekking tot de montage, maar ook met betrekking tot het filmen: compositie, standpunt, camera instellingen, verlichting, geluidsopname, enz., zodat we een eventuele volgende keer tot een nóg mooier resultaat komen!

Inhoud

 • Montage
  Jij levert de inhoud (video clips, "footage") en geeft aan wat de bedoeling is.
  Ik monteer een video naar jouw wensen

 • Montage fine-tuning
  Jij levert een - in Final Cut Pro X - gemonteerde video aan 
  Ik breng verbeteringen aan in geluid en beeld en geef suggesties voor een betere montage

 • Ontwerpen van effecten, Lower Thirds, Bumper, On Screen Logo, Transitions, enz.
  Als je regelmatig filmpjes maakt, bijvoorbeeld voor je bedrijf of als vlogger, dan is het natuurlijk mooi als iedere video vooraf wordt gegaan door een mooie bumper en dat titels e.d. iedere keer in de zelfde stijl zijn.
  Ik beschik over een uitgebreide set van 'tools', zoals Photoshop en Motion, om te maken wat jij wilt.
  * Kijk hieronder voor enkele voorbeelden.

 • Assistentie op de filmset
  Filmen wordt maar al te vaak onderschat. Wil je je duidelijk onderscheiden van de amateurs, dan moet je film materiaal van top kwaliteit zijn. De situaties zijn vaak niet ideaal, de tijd is beperkt en dan kom je al snel handen en ogen te kort.
  Ik kan je hierbij helpen, door mee te denken, tips te geven, allert te zijn, een tweede camera te bedienen, enz. 

 • Advies en ondersteuning
  Samen een shoot voorbereiden komt het resultaat ten goede en bespaart kosten.

Tarieven

De kosten zijn gebaseerd op het uurtarief van € 52,50 en afhankelijk van de complexiteit van de opdracht (of wel hoeveel tijd ik er aan kwijt ben).

Ga voor een globale indicatie uit van een starttarief van twee uur plus een uur per minuut gemonteerd materiaal.

Maar er zjn veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten, dus mail me je vraag en ik mail je z.s.m. een vrijblijvende prijsopgave. 

Prijsopgave:

info@peterschuttebeeldbewerking.nl

Hans Wiesman

The Dakota Hunter


Met dank voor de snelle service als altijd, dat is jouw kracht, met jouw goeie eigen inzicht. Top!

Enith van Tongeren-Stenhuijs

Portert in Bedrijf


Ik beveel Peter Schütte van harte aan omdat hij je heel inzichtelijk en stap voor stap door het montageproces heen loodst. Hij haalt ook razendsnel de paniek weg als iets verkeerd blijkt te zijn gegaan :-D. Goede service, goeie diensten en goede nazorg!

Marc


Beste heer Schütte,
Het door u gemaakte conversiebestand is van zeer goede kwaliteit en veel beter dan freeware video conversie van internet. Zeer bedankt daarvoor.

Barbara Sprew


Peter heeft mij ontzettend goed geholpen. Vakman, geduldig en zeker niet duur. Hiermee wil ik Peter van harte aanbevelen!

Marieke


Peter Schutte heeft mij heel goed geholpen met het bewerken van foto's. Supersnel en erg mooi voor een goede prijs. Echt een aanrader!Dankuwel, groet Marieke

Harald


Samen met Peter Schutte in tijdsbestek van zo'n 8 weken, dmv persoonlijke bezoekjes en mailcontact, een Dali Repro aangepast aan persoonlijke voorkeur. Al pratende ging de Photoshoppende Peter gestaag richting gewenst eindresultaat: een print op canvas. Door Dali gebruikte kleuren en techniek was het een hele zoektocht om zo uit te komen dat het reprobedrijf uiteindelijk het gewenste eindreultaat kon leveren. Prettig was de communicatie, vakmanschap en vooral de drive om helemaal te gaan voor de wens van de (kritische)opdrachtgever.

Mark Drabbe


Ik wilde een bestaande foto voorzien van een nieuwe achtergrond. Peter heeft dit voor mij verzorgd. Na een paar dagen kreeg ik een e-mail met daarin vier verschillende bewerkingen. Hij had uit eigen beweging de achtergrond iets vager gemaakt, waardoor het realistischer lijkt en bij één foto ook gespiegeld, zodat de voorgrond en achtergrond dezelfde lichtinval kregen. Dit alles uit eigen initiatief. Het klusje werd zeer professioneel uitgevoerd dus.

Roger


Een paar weken geleden naar Las Vegas geweest en veel foto's gemaakt. Helaas stond ik er zelf maar twee keer op, en helaas waren beide foto's ook nog mislukt. Lichaamsdelen stonden er niet compleet op, de flits had de voorgrond erg flets gemaakt en het ergste was nog dat op beide foto's de ogen waren gesloten.Ten einde raad op internet gezocht naar oplossingen en uiteindelijk bij Peter Schütte uitgekomen. Hij heeft beide mislukte foto's gecombineerd zodat er één foto ontstond waar alles compleet op stond. Ook heeft hij het fletse en glimmende effect van de flits op natuurlijke wijze weten te verminderen. Tot slot zijn de ogen uit een andere foto geïmporteerd en op natuurlijke wijze verzinkt in de nieuw onstane foto. Het resultaat is een hele mooie natuurlijke foto waar ik erg blij mee ben.

Robert


in 1 woord TOP. Ik heb peter benaderd voor het ontwerpen van flyers, samen ideeen uitgewisseld. De volgende dag langs gweest voor de laaste dingen te bespreken. Peter snapte het allemaal en dezelfde avond had ik een super ontwerp in me mail.Accoord gegeven en peter regelde het voor de rest een week later had ik een pakket met 1000 gedrukte exemplaren aan de deur,Helemaal gaaf Peter bedankt