Lesgeven is maatwerk!

Mijn werkwijze

Voor Photoshop en Lightroom heb ik een aantal 'standaard' lessen, maar in de praktijk geef ik vaker 'les op maat': aan de hand van wat je wilt bereiken (wat je zou willen kunnen maken), leer ik je de benodigde vaardigheden.

Een les kan gericht zijn op één programma (zoals Photoshop), maar ook op een combinatie van bijvoorbeeld Lightroom en je camera. Het gaat immers om het doel en daar kunnen meerdere soorten gereedschap voor nodig zijn.

Naast het gebruik van gereedschap heb ik ook aandacht voor de work flow, het organiseren van bestanden, het maken van back-ups en handigheidjes op de computer.

 

 • Ronald de Jong
  Workshop Beter Fotograferen gevolgd.. Van geschiedenis tot de huidige techniek. Van veel basis principes tot kennis bijbrengen over je eigen camera. In korte tijd veel geleerd en Peter Schutte legt het op een rustige en heldere manier uit. Ik ben het nodige wijzer geworden. Nu weer veel oefenen.
 • Sanjana
  Ik heb afgelopen dinsdag een gezamelijke workshop bij Peter gevolgd en heb meer geleerd wat er in de handleidingen staan die je erbij krijgt als je een camera koopt. Het was een top workshop en heb deze aangevuld met een prive les zodat we dieper op mijn camera ingingen. Ik ben er heel wat wijzer van geworden maar ook mijn kennis over mijn eigen camera is groter geworden. Het is aan te raden om een workshop bij Peter te volgen. Ik heb er heel wat aan gehad. Dank je wel Peter!!
 • Marijke de Zwaan
  Workshop Beter fotograferen gevolgd. Veel geleerd, heldere uitleg.
 • Cindy de Groot
  Workshop beter fotograferen gedaan met m'n moeder. Veel dingen geleerd en handige tips meegekregen. Bedankt, dat worden nog mooiere foto's van de vakantie met m'n Nikon!
 • Petra
  Een prive -les gehad, samen met mijn zus;portretfotografie. Erg leuk en leerzaam!
 • Oswald Lagendijk
  De kwaliteit van Peter is vooral dat hij uitgaat van de behoefte, kennis en vaardigheden van de klant. Hij denkt heel erg met je mee over wat jouw vraag en opgave is. Vervolgens leidt hij je stap voor stap door de programmatuur.
  Oswald Lagendijk
 • Paula Jongmans
  Peter Schutte beeldbewerking kan bij mij niet stuk, een aantal voorbeelden waarom; goed bereikbaar en adequate reactie op sms, app, mail of telefoon. Ook in noodsituatie's b.v. vlak voor een deadline helpt Peter snel en to the point. Peter is altijd rustig, legt goed en duidelijk uit, zet desnoods de te onthouden handelingen voor mij nog op papier. Gevolg is dat ik hem steeds minder nodig heb maar hij blijft onmisbaar. Peter geeft goede bruikbare tips. Ik maak gebruik van de strippenkaart, daarom kan ik hem vaak snel bellen voor tips, kost dan afhankelijk van de tijd, 1 stripje. Soms komt hij thuis om bv een nieuw foto back-up aan te maken zodat ik weer vooruit kan. Kortom ik ben heel blij met Peter Schutte beeldbewerking, een echte aanrader!!
  Paula Jongmans
 • mboteva
  I recenlty took a private lesson with Peter on how to improve my skills in taking pictures. I did not realise how 2 hours had passed as it was a very informative, interesting and friendly presented course. I truly enjoyed it and I am considering taking more courses with Peter.
 • Herdsmen
  Niet alleen een gezellige avond gehad, met ruim voldoende aandacht in verband met een klein groepje, maar ook nog wat geleerd! Na tot nu toe altijd alleen fototoestel op automatisch, ga ik nu voorzichtig allerlei instellingen uitproberen. Het is gewoon doen zei Peter en dat is het natuurlijk ook.
 • Carline Kok
  Vijf fijne privé lessen waarin ik heel veel heb geleerd en me de basis van Final cut pro eigen heb kunnen maken. Peter schutte is deskundig en kan kalm en geduldig uitleggen.
  Carline Kok
 • Nancy Reuten
  De cursus Lightroom die ik volgde bij Peter Schutte was precies wat ik nodig had om mijn kennis weer op te frissen en me verder te verdiepen. Hij geeft op een rustige en prettige manier een heldere uitleg. In korte tijd heel veel geleerd! Ik kan hem van harte aanbevelen!
  Nancy Reuten
 • Maria Johanna van Holten
  Peter heeft me geadviseerd bij het werken met Lightroom. Hij is heel geduldig (fijn als je wat tijd nodig hebt om de informatie te verwerken!), deskundig en behulpzaam. Ik heb gelijk een abonnement genomen zodat ik zijn hulp op allerlei momenten kan inroepen. Prima ervaring dus!
  Maria Johanna van Holten
 • Joyce
  Wij zijn in november 2012 gestart met de cursus bewust fotograferen bij Peter. Het was een blok van acht lessen en vonden het leuk, maar vooral heel leerzaam en uitdagend. We waren maar met drie mensen waardoor je veel aandacht krijgt en heel gericht de dingen waar je moeite mee hebt kunt laten uitleggen. Vooral de opdrachten die we iedere week mee kregen waren een uitdaging om uit te werken. Het heeft ons met een hele andere kant van de fotografie kennis leren maken en dat was leerzaam en is op dit moment een inspiratie om de komende maanden te gaan gebruiken. Er was binnen de cursus ook ruimte om zelf onderwerpen aan te geven, zoals bijvoorbeeld een les over flitsfotografie en daar hebben we heel veel van geleerd. Deze cursus is een aanrader voor iedereen die echt een stap verder wil met fotograferen en door de ontspannen sfeer en de flexibele opzet leer je heel veel en voel je je goed op je gemak. Het is een echte aanrader!
 • Info
  Ik heb een cursus Photoshop Elements gedaan en een workshop beter fotograferen. Photoshop Elements; Helder, duidelijk en goed voorbereid. Goed cursus materiaal dat als naslagwerk ook goed functioneerd. Opmerkelijk was de aandacht tav vragen en de zorgvuldige beantwoording daarop. Zeer goed!!
 • Lia Schade
  Ik heb (tot nu toe) twee privélessen van Peter Schutte gehad en in korte tijd heeft hij me veel kunnen bijbrengen, waar ik nu weer met plezier mee verder werk. Deze lessen zullen dan ook niet de laatste zijn!
  Lia Schade
 • Rita
  Vanmorgen privé les gehad van Peter, ik had er een war boel van gemaakt op mijn computer met de foto's. Samen hebben we plezierig en goed gewerkt om alles weer op zijn plaats te krijgen. ook met het toevoegen van mijn print profielen is het goed gegaan, ik zal zeker in de toekomst nog een keer een beroep op Peter doen. ik ben helemaal tevreden, Rita
 • Marcel Franken
  Peter geeft prettig les. Hij zorgt ervoor dat eerst de hoofdlijnen aan bod komen, zodat je niet verdwaalt. De cursus Lightroom is compact, en geeft mij een zet in de goeie richting.
  Marcel Franken
 • Vivian
  Beste Peter, Hartelijk dank voor de leuke workshop afgelopen week. Een aantal dingen zijn nu een stuk duidelijker, dus dank je wel!
  Vivian
 • Dea Klijmij
  We hadden een vrijgezellenfeestje met zes dames. In een gezellige en ontspannen sfeer hebben we veel geleerd en dat was enig! Er waren dames die nog nooit een fototoestel bediend hadden maar toch de leukste foto's maakten. Tot hun eigen verbazing en verrassing!!
  Het was een hele leuke middag en zeker een aanrader om eens een gezellige en leerzame fotosessie mee te maken!! Met hartelijk dank aan Mijnheer Schutte.
  Dea Klijmij
 • Joke
  De basiscursus Photoshop is mij heel goed bevallen. Het geduld van Peter had ik nodig om meer van de materie te gaan begrijpen. Ik ben nu eindelijk op weg naar betere foto bewerking. Wanneer ik weer een cursus wil doen dan weet ik je te vinden Peter. Bedankt!!
 • Edwin
  Zaterdag 6 oktober heeft Peter mij een priveles gegeven voor Elements en dan met name het toepassen van lagen, vervangen van luchten en verwijderen storende objecten uit een foto. Daarnaast heeft Peter nog aanvullende tips gegeven in het gebruik van Photoshop Elements. Erg goed verzorgd, mooie praktijkruimte, goed materiaal en de uitleg zeer rustig en geduldig. Ik heb er erg veel van opgestoken en kan nu verder met de volgende stappen in beeldverwerking.
 • Michiel
  Duidelijk en to the point les gekregen in photoshop elements
  Michiel
 • Simons
  Samen met een vriend de cursus LightRoom gedaan bij Peter. Het was een waar genoegen om deel te nemen. De kleine groep en de wijze waarop beter door de software is gegaan maken dat het makkelijk is om vragen te stellen en op persoonlijke zaken in te gaan. Zijn kennis lijkt onuitputtelijk en het heeft mij in ieder geval geholpen om de drempel te slechten naar het echt zinvol gebruiken van LightRoom. Het is wel van belang om zelf in de praktijk bezig te zijn, tussen de lessen door. Daardoor kan je weer effectiever in de cursus zitten. In ieder geval hartelijk dank!
 • Mira
  Een tijdje geleden een basiscursus Photoshop gevolgd bij Peter Schutte. Het was erg leerzaam en de oefeningen op papier zijn ook nu nog een goede ondersteuning bij het zelf aan de slag gaan met het bewerken van foto's.