Lesgeven is maatwerk!

Mijn werkwijze

Voor Photoshop en Lightroom heb ik 'standaard' cursussen die vooral zijn bedoeld voor groepslessen.
In de praktijk geef ik vaker 'les op maat': aan de hand van wat je wilt bereiken (wat je zou willen kunnen maken), leer ik je de benodigde vaardigheden.

Een cursus of les kan gericht zijn op één toepassing (bijvoorbeeld Photoshop), maar ook op een combinatie van programma's, bijvoorbeeld Final Cut Pro én Photoshop. Het gaat immers om het doel en daar kunnen meerdere soorten gereedschap voor nodig zijn. En zo kan ook het gebruik van je camera aan de orde komen.

Naast het gebruik van gereedschap zijn de manier van werken, de work flow en je werkomgeving minstens zo belangrijk. Dus ook het organiseren van bestanden, omgaan met de verkenner of Finder, het optimaal benutten van je computer, het maken van back-ups, enz., enz. komen 'van zelf' aan de orde.

 

 • Marc
  Beste heer Schütte,
  Het door u gemaakte conversiebestand is van zeer goede kwaliteit en veel beter dan freeware video conversie van internet. Zeer bedankt daarvoor.
  Marc
 • Ronald de Jong
  Workshop Beter Fotograferen gevolgd.. Van geschiedenis tot de huidige techniek. Van veel basis principes tot kennis bijbrengen over je eigen camera. In korte tijd veel geleerd en Peter Schutte legt het op een rustige en heldere manier uit. Ik ben het nodige wijzer geworden. Nu weer veel oefenen.
 • Sanjana
  Ik heb afgelopen dinsdag een gezamelijke workshop bij Peter gevolgd en heb meer geleerd wat er in de handleidingen staan die je erbij krijgt als je een camera koopt. Het was een top workshop en heb deze aangevuld met een prive les zodat we dieper op mijn camera ingingen. Ik ben er heel wat wijzer van geworden maar ook mijn kennis over mijn eigen camera is groter geworden. Het is aan te raden om een workshop bij Peter te volgen. Ik heb er heel wat aan gehad. Dank je wel Peter!!
 • Marijke de Zwaan
  Workshop Beter fotograferen gevolgd. Veel geleerd, heldere uitleg.
 • Cindy de Groot
  Workshop beter fotograferen gedaan met m'n moeder. Veel dingen geleerd en handige tips meegekregen. Bedankt, dat worden nog mooiere foto's van de vakantie met m'n Nikon!
 • Barbara Sprew
  Peter heeft mij ontzettend goed geholpen. Vakman, geduldig en zeker niet duur. Hiermee wil ik Peter van harte aanbevelen!
 • Hans Wiesman
  Met dank voor de snelle service als altijd, dat is jouw kracht, met jouw goeie eigen inzicht. Top!
  Hans Wiesman
  The Dakota Hunter
 • Petra
  Een prive -les gehad, samen met mijn zus;portretfotografie. Erg leuk en leerzaam!
 • Marieke
  Peter Schutte heeft mij heel goed geholpen met het bewerken van foto's. Supersnel en erg mooi voor een goede prijs. Echt een aanrader!Dankuwel, groet Marieke
 • mboteva
  I recenlty took a private lesson with Peter on how to improve my skills in taking pictures. I did not realise how 2 hours had passed as it was a very informative, interesting and friendly presented course. I truly enjoyed it and I am considering taking more courses with Peter.
 • Herdsmen
  Niet alleen een gezellige avond gehad, met ruim voldoende aandacht in verband met een klein groepje, maar ook nog wat geleerd! Na tot nu toe altijd alleen fototoestel op automatisch, ga ik nu voorzichtig allerlei instellingen uitproberen. Het is gewoon doen zei Peter en dat is het natuurlijk ook.
 • Nancy Reuten
  De cursus Lightroom die ik volgde bij Peter Schutte was precies wat ik nodig had om mijn kennis weer op te frissen en me verder te verdiepen. Hij geeft op een rustige en prettige manier een heldere uitleg. In korte tijd heel veel geleerd! Ik kan hem van harte aanbevelen!
  Nancy Reuten
 • Enith van Tongeren-Stenhuijs
  Ik beveel Peter Schütte van harte aan omdat hij je heel inzichtelijk en stap voor stap door het montageproces heen loodst. Hij haalt ook razendsnel de paniek weg als iets verkeerd blijkt te zijn gegaan :-D. Goede service, goeie diensten en goede nazorg!
 • Joyce
  Wij zijn in november 2012 gestart met de cursus bewust fotograferen bij Peter. Het was een blok van acht lessen en vonden het leuk, maar vooral heel leerzaam en uitdagend. We waren maar met drie mensen waardoor je veel aandacht krijgt en heel gericht de dingen waar je moeite mee hebt kunt laten uitleggen. Vooral de opdrachten die we iedere week mee kregen waren een uitdaging om uit te werken. Het heeft ons met een hele andere kant van de fotografie kennis leren maken en dat was leerzaam en is op dit moment een inspiratie om de komende maanden te gaan gebruiken. Er was binnen de cursus ook ruimte om zelf onderwerpen aan te geven, zoals bijvoorbeeld een les over flitsfotografie en daar hebben we heel veel van geleerd. Deze cursus is een aanrader voor iedereen die echt een stap verder wil met fotograferen en door de ontspannen sfeer en de flexibele opzet leer je heel veel en voel je je goed op je gemak. Het is een echte aanrader!
 • Info
  Ik heb een cursus Photoshop Elements gedaan en een workshop beter fotograferen. Photoshop Elements; Helder, duidelijk en goed voorbereid. Goed cursus materiaal dat als naslagwerk ook goed functioneerd. Opmerkelijk was de aandacht tav vragen en de zorgvuldige beantwoording daarop. Zeer goed!!
 • Lia Schade
  Ik heb (tot nu toe) twee privélessen van Peter Schutte gehad en in korte tijd heeft hij me veel kunnen bijbrengen, waar ik nu weer met plezier mee verder werk. Deze lessen zullen dan ook niet de laatste zijn!
  Lia Schade
 • Rita
  Vanmorgen privé les gehad van Peter, ik had er een war boel van gemaakt op mijn computer met de foto's. Samen hebben we plezierig en goed gewerkt om alles weer op zijn plaats te krijgen. ook met het toevoegen van mijn print profielen is het goed gegaan, ik zal zeker in de toekomst nog een keer een beroep op Peter doen. ik ben helemaal tevreden, Rita
 • Robert
  in 1 woord TOP. Ik heb peter benaderd voor het ontwerpen van flyers, samen ideeen uitgewisseld. De volgende dag langs gweest voor de laaste dingen te bespreken. Peter snapte het allemaal en dezelfde avond had ik een super ontwerp in me mail.Accoord gegeven en peter regelde het voor de rest een week later had ik een pakket met 1000 gedrukte exemplaren aan de deur,Helemaal gaaf Peter bedankt
 • Marcel Franken
  Peter geeft prettig les. Hij zorgt ervoor dat eerst de hoofdlijnen aan bod komen, zodat je niet verdwaalt. De cursus Lightroom is compact, en geeft mij een zet in de goeie richting.
  Marcel Franken
 • Vivian
  Beste Peter,Hartelijk dank voor de leuke workshop afgelopen week. Een aantal dingen zijn nu een stuk duidelijker, dus dank je wel!
  Vivian
 • Dea Klijmij
  We hadden een vrijgezellenfeestje met zes dames. In een gezellige en ontspannen sfeer hebben we veel geleerd en dat was enig! Er waren dames die nog nooit een fototoestel bediend hadden maar toch de leukste foto's maakten. Tot hun eigen verbazing en verrassing!!
  Het was een hele leuke middag en zeker een aanrader om eens een gezellige en leerzame fotosessie mee te maken!! Met hartelijk dank aan Mijnheer Schutte.
  Dea Klijmij
 • Joke
  De basiscursus Photoshop is mij heel goed bevallen. Het geduld van Peter had ik nodig om meer van de materie te gaan begrijpen. Ik ben nu eindelijk op weg naar betere foto bewerking. Wanneer ik weer een cursus wil doen dan weet ik je te vinden Peter. Bedankt!!
 • Edwin
  Zaterdag 6 oktober heeft Peter mij een priveles gegeven voor Elements en dan met name het toepassen van lagen, vervangen van luchten en verwijderen storende objecten uit een foto. Daarnaast heeft Peter nog aanvullende tips gegeven in het gebruik van Photoshop Elements. Erg goed verzorgd, mooie praktijkruimte, goed materiaal en de uitleg zeer rustig en geduldig. Ik heb er erg veel van opgestoken en kan nu verder met de volgende stappen in beeldverwerking.
 • Michiel
  Duidelijk en to the point les gekregen in photoshop elements
  Michiel
 • Simons
  Samen met een vriend de cursus LightRoom gedaan bij Peter. Het was een waar genoegen om deel te nemen. De kleine groep en de wijze waarop beter door de software is gegaan maken dat het makkelijk is om vragen te stellen en op persoonlijke zaken in te gaan. Zijn kennis lijkt onuitputtelijk en het heeft mij in ieder geval geholpen om de drempel te slechten naar het echt zinvol gebruiken van LightRoom. Het is wel van belang om zelf in de praktijk bezig te zijn, tussen de lessen door. Daardoor kan je weer effectiever in de cursus zitten. In ieder geval hartelijk dank!
 • Roger
  Een paar weken geleden naar Las Vegas geweest en veel foto's gemaakt. Helaas stond ik er zelf maar twee keer op, en helaas waren beide foto's ook nog mislukt. Lichaamsdelen stonden er niet compleet op, de flits had de voorgrond erg flets gemaakt en het ergste was nog dat op beide foto's de ogen waren gesloten.Ten einde raad op internet gezocht naar oplossingen en uiteindelijk bij Peter Schütte uitgekomen. Hij heeft beide mislukte foto's gecombineerd zodat er één foto ontstond waar alles compleet op stond. Ook heeft hij het fletse en glimmende effect van de flits op natuurlijke wijze weten te verminderen. Tot slot zijn de ogen uit een andere foto geïmporteerd en op natuurlijke wijze verzinkt in de nieuw onstane foto. Het resultaat is een hele mooie natuurlijke foto waar ik erg blij mee ben.
 • Mark Drabbe
  Ik wilde een bestaande foto voorzien van een nieuwe achtergrond. Peter heeft dit voor mij verzorgd. Na een paar dagen kreeg ik een e-mail met daarin vier verschillende bewerkingen. Hij had uit eigen beweging de achtergrond iets vager gemaakt, waardoor het realistischer lijkt en bij één foto ook gespiegeld, zodat de voorgrond en achtergrond dezelfde lichtinval kregen. Dit alles uit eigen initiatief. Het klusje werd zeer professioneel uitgevoerd dus.
  Mark Drabbe
 • Harald
  Samen met Peter Schutte in tijdsbestek van zo'n 8 weken, dmv persoonlijke bezoekjes en mailcontact, een Dali Repro aangepast aan persoonlijke voorkeur. Al pratende ging de Photoshoppende Peter gestaag richting gewenst eindresultaat: een print op canvas. Door Dali gebruikte kleuren en techniek was het een hele zoektocht om zo uit te komen dat het reprobedrijf uiteindelijk het gewenste eindreultaat kon leveren. Prettig was de communicatie, vakmanschap en vooral de drive om helemaal te gaan voor de wens van de (kritische)opdrachtgever.
 • Mira
  Een tijdje geleden een basiscursus Photoshop gevolgd bij Peter Schutte. Het was erg leerzaam en de oefeningen op papier zijn ook nu nog een goede ondersteuning bij het zelf aan de slag gaan met het bewerken van foto's.