Cursussen

Leer zelf  je beelden te bewerken

Regulieren cursussen worden gegeven in mijn studio in Den Haag waar je gebruik kan maken van de aanwezige iMac’s. De iMac’s zijn voorzien van zowel OSX als Windows, je kiest zelf met welk besturingssysteem je werkt. Als je kiest voor privé-les, dan is de locatiekeuze aan jou. 

Je leert door het te doen en daarom is er veel oefenmateriaal aanwezig. Neem ook gerust je eigen materiaal mee, dat is wel zo leuk! 

Klik op de betreffende cursus voor meer informatie.

Beste Peter,Hartelijk dank voor de leuke workshop afgelopen week. Een aantal dingen zijn nu een stuk duidelijker, dus dank je wel!

Vivian

De cursus Lightroom die ik volgde bij Peter Schutte was precies wat ik nodig had om mijn kennis weer op te frissen en me verder te verdiepen. Hij geeft op een rustige en prettige manier een heldere uitleg. In korte tijd heel veel geleerd! Ik kan hem van harte aanbevelen!

Nancy Reuten

We hadden een vrijgezellenfeestje met zes dames. In een gezellige en ontspannen sfeer hebben we veel geleerd en dat was enig! Er waren dames die nog nooit een fototoestel bediend hadden maar toch de leukste foto's maakten. Tot hun eigen verbazing en verrassing!!
Het was een hele leuke middag en zeker een aanrader om eens een gezellige en leerzame fotosessie mee te maken!! Met hartelijk dank aan Mijnheer Schutte.

Dea Klijmij

Peter geeft prettig les. Hij zorgt ervoor dat eerst de hoofdlijnen aan bod komen, zodat je niet verdwaalt. De cursus Lightroom is compact, en geeft mij een zet in de goeie richting.

Marcel Franken

Workshop beter fotograferen gedaan met m'n moeder. Veel dingen geleerd en handige tips meegekregen. Bedankt, dat worden nog mooiere foto's van de vakantie met m'n Nikon!

Cindy de Groot

Ik heb afgelopen dinsdag een gezamelijke workshop bij Peter gevolgd en heb meer geleerd wat er in de handleidingen staan die je erbij krijgt als je een camera koopt. Het was een top workshop en heb deze aangevuld met een prive les zodat we dieper op mijn camera ingingen. Ik ben er heel wat wijzer van geworden maar ook mijn kennis over mijn eigen camera is groter geworden. Het is aan te raden om een workshop bij Peter te volgen. Ik heb er heel wat aan gehad. Dank je wel Peter!!

Sanjana

Samen met een vriend de cursus LightRoom gedaan bij Peter. Het was een waar genoegen om deel te nemen. De kleine groep en de wijze waarop beter door de software is gegaan maken dat het makkelijk is om vragen te stellen en op persoonlijke zaken in te gaan. Zijn kennis lijkt onuitputtelijk en het heeft mij in ieder geval geholpen om de drempel te slechten naar het echt zinvol gebruiken van LightRoom. Het is wel van belang om zelf in de praktijk bezig te zijn, tussen de lessen door. Daardoor kan je weer effectiever in de cursus zitten. In ieder geval hartelijk dank!

Simons

Wij zijn in november 2012 gestart met de cursus bewust fotograferen bij Peter. Het was een blok van acht lessen en vonden het leuk, maar vooral heel leerzaam en uitdagend. We waren maar met drie mensen waardoor je veel aandacht krijgt en heel gericht de dingen waar je moeite mee hebt kunt laten uitleggen. Vooral de opdrachten die we iedere week mee kregen waren een uitdaging om uit te werken. Het heeft ons met een hele andere kant van de fotografie kennis leren maken en dat was leerzaam en is op dit moment een inspiratie om de komende maanden te gaan gebruiken. Er was binnen de cursus ook ruimte om zelf onderwerpen aan te geven, zoals bijvoorbeeld een les over flitsfotografie en daar hebben we heel veel van geleerd. Deze cursus is een aanrader voor iedereen die echt een stap verder wil met fotograferen en door de ontspannen sfeer en de flexibele opzet leer je heel veel en voel je je goed op je gemak. Het is een echte aanrader!

Joyce

Niet alleen een gezellige avond gehad, met ruim voldoende aandacht in verband met een klein groepje, maar ook nog wat geleerd! Na tot nu toe altijd alleen fototoestel op automatisch, ga ik nu voorzichtig allerlei instellingen uitproberen. Het is gewoon doen zei Peter en dat is het natuurlijk ook.

Herdsmen

Workshop Beter Fotograferen gevolgd.. Van geschiedenis tot de huidige techniek. Van veel basis principes tot kennis bijbrengen over je eigen camera. In korte tijd veel geleerd en Peter Schutte legt het op een rustige en heldere manier uit. Ik ben het nodige wijzer geworden. Nu weer veel oefenen.

Ronald de Jong

Zaterdag 6 oktober heeft Peter mij een priveles gegeven voor Elements en dan met name het toepassen van lagen, vervangen van luchten en verwijderen storende objecten uit een foto. Daarnaast heeft Peter nog aanvullende tips gegeven in het gebruik van Photoshop Elements. Erg goed verzorgd, mooie praktijkruimte, goed materiaal en de uitleg zeer rustig en geduldig. Ik heb er erg veel van opgestoken en kan nu verder met de volgende stappen in beeldverwerking.

Edwin

Een tijdje geleden een basiscursus Photoshop gevolgd bij Peter Schutte. Het was erg leerzaam en de oefeningen op papier zijn ook nu nog een goede ondersteuning bij het zelf aan de slag gaan met het bewerken van foto's.

Mira

I recenlty took a private lesson with Peter on how to improve my skills in taking pictures. I did not realise how 2 hours had passed as it was a very informative, interesting and friendly presented course. I truly enjoyed it and I am considering taking more courses with Peter.

mboteva

De basiscursus Photoshop is mij heel goed bevallen. Het geduld van Peter had ik nodig om meer van de materie te gaan begrijpen. Ik ben nu eindelijk op weg naar betere foto bewerking. Wanneer ik weer een cursus wil doen dan weet ik je te vinden Peter. Bedankt!!

Joke

Vanmorgen privé les gehad van Peter, ik had er een war boel van gemaakt op mijn computer met de foto's. Samen hebben we plezierig en goed gewerkt om alles weer op zijn plaats te krijgen. ook met het toevoegen van mijn print profielen is het goed gegaan, ik zal zeker in de toekomst nog een keer een beroep op Peter doen. ik ben helemaal tevreden, Rita

Rita

Ik heb (tot nu toe) twee privélessen van Peter Schutte gehad en in korte tijd heeft hij me veel kunnen bijbrengen, waar ik nu weer met plezier mee verder werk. Deze lessen zullen dan ook niet de laatste zijn!

Lia Schade

Een prive -les gehad, samen met mijn zus;portretfotografie. Erg leuk en leerzaam!

Petra

Ik heb een cursus Photoshop Elements gedaan en een workshop beter fotograferen. Photoshop Elements; Helder, duidelijk en goed voorbereid. Goed cursus materiaal dat als naslagwerk ook goed functioneerd. Opmerkelijk was de aandacht tav vragen en de zorgvuldige beantwoording daarop. Zeer goed!!

Info

Duidelijk en to the point les gekregen in photoshop elements

Michiel

Workshop Beter fotograferen gevolgd. Veel geleerd, heldere uitleg.

Marijke de Zwaan