Architectuur
12 april 2016
Inkleuren
25 maart 2016

De klant wilde graag een groot 'kunstwerk' aan de muur. Met lekker felle kleuren en 'iets met grote pixels'.

We zijn samen op zoek gegaan naar het juiste beeldmateriaal. De klant had iets met venetiaanse maskers dus lag het voor de hand om in die hoek te zoeken. Uiteindelijk heb ik het masker vrij gemaakt en voorzien van ogen en dit geheel geplaatst op een achtergrond van fel oranje veren. Door het beeld te 'pixaleren' is het blokkige effect verkregen. Dichtbij zie je nauwelijks wat het voorstelt, maar van een afstand zie je dat wél en zie je juist de blokken niet meer.

Het resultaat is afgedrukt op een drieluik van canvas met een totale lengte van 3 meter.

Voor een fondsenwervingsboekje kon de Nederlandse Taalunie voor enkele pagina's niet de juiste beelden vinden. Aan mij de vraag of ik deze beelden kon maken.

Het ging om de volgende 'opdrachten':
1. Maak een beeld waarin een watermolen uit het verleden via de Deltawerken of de Afsluitdijk wordt verbonden met de waterwerken in New Orleans.
2. Maak een kastje, een soort rariteitenkabinet, met daarin 10 afbeeldingen die Amerikanen onmiddellijk herkennen in hun eigen taal en waarvan ze verbaasd kunnen zijn dat die woorden uit het Nederlands komen.
3. In het laatste beeld zouden we een combinatie willen zien van een student die naar de Nachtwacht van Rembrandt staat te kijken met een handgeschreven brief van Rembrandt in zijn handen.