Inkleuren
25 maart 2016
Natuur
12 april 2016

Deze familie wilde graag een foto waar alleen moeder op stond. Op zoek naar een foto waar ze leuk op staat, bleek dat eigenlijk alleen deze groepsfoto geschikt was. Maar hier staat ze niet alleen op.

Ik heb er voor gekozen om de muur rechts van haar als achtergrond te gebruiken en daar het persoonlijke schilderij in op te nemen.

Twee dikke vrienden wilden graag een 'selfie' met hun favoriete supporters als achtergrond.

Ze hadden een mooi dubbelportret met een prachtig uitzicht én een foto van een volle tribune van hun favoriete club. Ik heb beide foto's gecombineerd (achtergrond vervangen), de kleuren op elkaar afgestemd én de publieksfoto gespiegeld zodat de lichtinval van beide foto's gelijkwaardig zijn.

De bekende zebra klok voor het Centraal Station in Den Haag tijdens het magic hour.

Het leek perfect met die maan op de achtergrond, maar de positie van de maan droeg niet bij aan een mooie compositie. De maan verplaatsen in Photoshop was hier de oplossing.

Leuke shoot met collega's gehad en staat er de volgende dag ineens een nieuwe collega...

Geen tijd en geld om opnieuw met z'n allen naar de studio te gaan. Dus is alleen de nieuwe collega naar de fotograaf gestuurd die haar vanaf het zelfde standpunt heeft gefotografeerd. In Photoshop zijn beide foto's samengevoegd.