Video montage

Professionele video montage van interview tot bedrijfsfilm

Video montage is een vak apart dat je maar beter over kan laten aan een professional. Voor een goed eindproduct moeten de leukste/beste shots worden geselecteerd en worden gemonteerd tot een vloeiend geheel, met mooie en logische overgangen, ondersteund door goed geluid. 

Monteren betekent niet alleen clipjes aan elkaar 'plakken'. Het is sfeer creëren door iedere edit (overgang van de ene naar de andere clip) met zorg en precisie te bepalen, door de juiste muziek op het juiste moment, een goede color grading en perfect geluid, eventueel aangevuld met tekst elementen zoals lower thirds of ondertiteling.

Of je nu een reclamefilpmje van 30 seconden, een interview of bedrijfsfilm van drie minuten of een documentaire van 1,5 uur wilt laten monteren, je wilt met zo'n film iets zeggen, een boodschap overbrengen. De manier van monteren is hierbij van bepalend belang!
Ook als je in opdracht filmt, dan is het uitbesteden van de montage een slimme zet. 

Het monteren van een film kan je dus gerust aan mij overlaten. Onder het kopje Inhoud staat wat ik zoal te bieden heb en dat gaat veel verder dan alleen een video laten monteren. Want als wij met elkaar in zee gaan dan kom ik met (ongevraagd) advies, met betrekking tot de montage, maar ook met betrekking tot het filmen: compositie, standpunt, camera instellingen, verlichting, geluidsopname, enz., zodat we een eventuele volgende keer tot een nóg mooier resultaat komen!

Inhoud

 • Video montage
  Je wilt een video laten monteren op basis van je eigen materiaal?
  Jij levert de inhoud (video clips ("footage"), foto's, enz.) en geeft aan wat de bedoeling is.
  De video montage verzorg ik naar jouw wensen.
  Heb je nog zogenaamd analoog beeldmateriaal, dan kan ik dat ook voor je digitaliseren.

 • Fine-tuning video montage
  Jij levert een - in Final Cut Pro X - gemonteerde concept video aan. 
  Ik breng verbeteringen aan in geluid en beeld (color grading) en geef suggesties voor een beter resultaat.
  Ook specifieke wensen zijn mogelijk, zoals het aanbrengen van titels, ondertiteling, speciale effecten.

 • Advies en ondersteuning
  Samen een shoot voorbereiden komt het resultaat ten goede en bespaart kosten. Het advies kan betrekking hebben op de video montage, maar ook op het filmen, de apparatuur en bijvoorbeeld de compositie.
  Je kan er ook voor kiezen om samen te monteren om zo doende ook te leren werken met Final Cut Pro X.
 • Assistentie op de filmset
  Filmen wordt maar al te vaak onderschat. Wil je je duidelijk onderscheiden van de amateurs, dan moet je film materiaal van top kwaliteit zijn. De situaties zijn vaak niet ideaal, de tijd is beperkt en dan kom je al snel handen en ogen te kort.
  Ik kan je hierbij helpen, door mee te denken, tips te geven, allert te zijn, een tweede camera te bedienen, enz. 
 • Ontwerpen van effecten, Lower Thirds, Bumper, On Screen Logo, Transitions, enz.
  Als je regelmatig filmpjes maakt, bijvoorbeeld voor je bedrijf of als vlogger, dan is het natuurlijk mooi als iedere video vooraf wordt gegaan door een mooie bumper en dat titels e.d. iedere keer in de zelfde stijl zijn.
  Ik beschik over een uitgebreide set van 'tools', zoals Photoshop en Motion, om te maken wat jij wilt.
  * Kijk hieronder voor enkele voorbeelden.

Tarief

De kosten zijn gebaseerd op mijn uurtarief (zie Tarieven) en afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten, dus mail je vraag en ik mail je z.s.m. een vrijblijvende prijsopgave. Bellen mag natuurlijk ook!

Prijsopgave:

Mail voor een vrijblijvende prijsopgaaf naar info@peterschuttebeeldbewerking.nl

 • Marc
  Beste heer Schütte,
  Het door u gemaakte conversiebestand is van zeer goede kwaliteit en veel beter dan freeware video conversie van internet. Zeer bedankt daarvoor.
  Marc
 • Enith van Tongeren-Stenhuijs
  Ik beveel Peter Schütte van harte aan omdat hij je heel inzichtelijk en stap voor stap door het montageproces heen loodst. Hij haalt ook razendsnel de paniek weg als iets verkeerd blijkt te zijn gegaan :-D. Goede service, goeie diensten en goede nazorg!
 • Dutch Design Week Print Pakt
  Professioneel vakmanschap. Niet alleen strakke montages, maar denkt actief mee met kadrering, audio en licht. Nauwgezet en komt alle afspraken na. Fijn om mee samen te werken.
  Dutch Design Week Print Pakt
 • Carline Kok
  Vijf fijne privé lessen waarin ik heel veel heb geleerd en me de basis van Final cut pro eigen heb kunnen maken. Peter schutte is deskundig en kan kalm en geduldig uitleggen.
  Carline Kok