Video montage

Professionele video montage van bedrijfsfilm tot interview

Video montage is een vak apart dat je maar beter over kan laten aan een professional. Voor een goed eindproduct moeten de leukste/beste shots worden geselecteerd en worden gemonteerd tot een vloeiend geheel, met mooie en logische overgangen, ondersteund door goed geluid. 

Want monteren betekent niet alleen clipjes aan elkaar 'plakken'. Het is sfeer creëren door iedere edit (overgang van de ene naar de andere clip) met zorg en precisie te bepalen, door de juiste muziek op het juiste moment, een goede color grading en perfect geluid, eventueel aangevuld met tekst elementen zoals lower thirds of ondertiteling.

Of je nu een reclamefilpmje van 30 seconden, een interview of bedrijfsfilm van drie minuten of een documentaire van 1,5 uur wilt laten monteren, je wilt met zo'n film iets zeggen, een boodschap overbrengen. De manier van monteren is hierbij van bepalend belang!
Ook als je in opdracht filmt, dan is het uitbesteden van de montage een slimme zet. 

Het monteren van een film kan je dus gerust aan mij overlaten. Onder het kopje Inhoud staat wat ik zoal te bieden heb en dat gaat veel verder dan alleen een video laten monteren. Want als wij met elkaar in zee gaan dan kom ik met (ongevraagd) advies, met betrekking tot de montage, maar ook met betrekking tot het filmen: compositie, standpunt, camera instellingen, verlichting, geluidsopname, enz., zodat we een eventuele volgende keer tot een nóg mooier resultaat komen!

Inhoud

 • Video montage
  Je wilt een video laten monteren op basis van je eigen materiaal?
  Jij levert de inhoud (video clips ("footage"), foto's, enz.) en geeft aan wat de bedoeling is.
  De video montage verzorg ik naar jouw wensen.
  Heb je nog zogenaamd analoog beeldmateriaal, dan kan ik dat ook voor je digitaliseren.

 • Fine-tuning video montage
  Jij levert een - in Final Cut Pro X - gemonteerde concept video aan. 
  Ik breng verbeteringen aan in geluid en beeld en geef suggesties voor een betere resultaat.
  Ook specifieke wensen zijn mogelijk, zoals het aanbrengen van titels, ondertiteling, speciale effecten.

 • Advies en ondersteuning
  Samen een shoot voorbereiden komt het resultaat ten goede en bespaart kosten. Het advies kan betrekking hebben op de video montage, maar ook op het filmen, de apparatuur en bijvoorbeeld de compositie.
  Je kan er ook voor kiezen om samen te monteren om zo doende ook te leren werken met Final Cut Pro X.
 • Assistentie op de filmset
  Filmen wordt maar al te vaak onderschat. Wil je je duidelijk onderscheiden van de amateurs, dan moet je film materiaal van top kwaliteit zijn. De situaties zijn vaak niet ideaal, de tijd is beperkt en dan kom je al snel handen en ogen te kort.
  Ik kan je hierbij helpen, door mee te denken, tips te geven, allert te zijn, een tweede camera te bedienen, enz. 
 • Ontwerpen van effecten, Lower Thirds, Bumper, On Screen Logo, Transitions, enz.
  Als je regelmatig filmpjes maakt, bijvoorbeeld voor je bedrijf of als vlogger, dan is het natuurlijk mooi als iedere video vooraf wordt gegaan door een mooie bumper en dat titels e.d. iedere keer in de zelfde stijl zijn.
  Ik beschik over een uitgebreide set van 'tools', zoals Photoshop en Motion, om te maken wat jij wilt.
  * Kijk hieronder voor enkele voorbeelden.

Tarief

De kosten voor het laten monteren van een video zijn gebaseerd op mijn uurtarief (zie Tarieven) en afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.

Ga voor een globale indicatie uit van een starttarief van twee uur plus een uur per minuut gemonteerd materiaal.

Maar er zijn veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten, dus mail me je vraag en ik mail je z.s.m. een vrijblijvende prijsopgave. Bellen mag natuurlijk ook!

Prijsopgave:

Mail voor een vrijblijvende prijsopgaaf naar info@peterschuttebeeldbewerking.nl

 • Robert
  in 1 woord TOP. Ik heb peter benaderd voor het ontwerpen van flyers, samen ideeen uitgewisseld. De volgende dag langs gweest voor de laaste dingen te bespreken. Peter snapte het allemaal en dezelfde avond had ik een super ontwerp in me mail.Accoord gegeven en peter regelde het voor de rest een week later had ik een pakket met 1000 gedrukte exemplaren aan de deur,Helemaal gaaf Peter bedankt
 • Roger
  Een paar weken geleden naar Las Vegas geweest en veel foto's gemaakt. Helaas stond ik er zelf maar twee keer op, en helaas waren beide foto's ook nog mislukt. Lichaamsdelen stonden er niet compleet op, de flits had de voorgrond erg flets gemaakt en het ergste was nog dat op beide foto's de ogen waren gesloten.Ten einde raad op internet gezocht naar oplossingen en uiteindelijk bij Peter Schütte uitgekomen. Hij heeft beide mislukte foto's gecombineerd zodat er één foto ontstond waar alles compleet op stond. Ook heeft hij het fletse en glimmende effect van de flits op natuurlijke wijze weten te verminderen. Tot slot zijn de ogen uit een andere foto geïmporteerd en op natuurlijke wijze verzinkt in de nieuw onstane foto. Het resultaat is een hele mooie natuurlijke foto waar ik erg blij mee ben.
 • Mark Drabbe
  Ik wilde een bestaande foto voorzien van een nieuwe achtergrond. Peter heeft dit voor mij verzorgd. Na een paar dagen kreeg ik een e-mail met daarin vier verschillende bewerkingen. Hij had uit eigen beweging de achtergrond iets vager gemaakt, waardoor het realistischer lijkt en bij één foto ook gespiegeld, zodat de voorgrond en achtergrond dezelfde lichtinval kregen. Dit alles uit eigen initiatief. Het klusje werd zeer professioneel uitgevoerd dus.
  Mark Drabbe
 • Harald
  Samen met Peter Schutte in tijdsbestek van zo'n 8 weken, dmv persoonlijke bezoekjes en mailcontact, een Dali Repro aangepast aan persoonlijke voorkeur. Al pratende ging de Photoshoppende Peter gestaag richting gewenst eindresultaat: een print op canvas. Door Dali gebruikte kleuren en techniek was het een hele zoektocht om zo uit te komen dat het reprobedrijf uiteindelijk het gewenste eindreultaat kon leveren. Prettig was de communicatie, vakmanschap en vooral de drive om helemaal te gaan voor de wens van de (kritische)opdrachtgever.
 • Marieke
  Peter Schutte heeft mij heel goed geholpen met het bewerken van foto's. Supersnel en erg mooi voor een goede prijs. Echt een aanrader!Dankuwel, groet Marieke
 • Barbara Sprew
  Peter heeft mij ontzettend goed geholpen. Vakman, geduldig en zeker niet duur. Hiermee wil ik Peter van harte aanbevelen!
 • Marc
  Beste heer Schütte,
  Het door u gemaakte conversiebestand is van zeer goede kwaliteit en veel beter dan freeware video conversie van internet. Zeer bedankt daarvoor.
  Marc
 • Enith van Tongeren-Stenhuijs
  Ik beveel Peter Schütte van harte aan omdat hij je heel inzichtelijk en stap voor stap door het montageproces heen loodst. Hij haalt ook razendsnel de paniek weg als iets verkeerd blijkt te zijn gegaan :-D. Goede service, goeie diensten en goede nazorg!
 • Hans Wiesman
  Met dank voor de snelle service als altijd, dat is jouw kracht, met jouw goeie eigen inzicht. Top!
  Hans Wiesman
  The Dakota Hunter